12 august 2011

Ciorba de ardei umplut

Ingrediente:

- 500 gr de carne tocata
- 10 ardei mititei
- 100 gr de orez + o mana de orez
- 2 rosii
- bulion
- 2 morcovi mici sau 1 mai mare
- ulei, sare si piper


Preparare:

Spalati bine ardeii, taiati-le capacul si scobiti atent cu cutitul nervurile si samburii din interior. Turnam orezul peste carne si amestecam pana cand obtinem o compozitie ca si cea pentru perisoare sau sarmale, o condimentam dupa gust.


Se umplu ardeii cu tocatura, avand grija sa nu indesati prea tare compozitia. Nu umpleti ardeii la refuz. Puteti pune cate un capacel din rosie la fiecare ardei, insa eu i-am lasat asa.


Se pun ardeii la fier, impreuna cu morcovii, rosiile taiate cubulete si o mana de orez. Separat, se poate face un rantas din uleiul incins si faina, iar cand capata consistenta, adaugam putin bulion, 2 polonice de supa de pe ardei si potrivim de zahar, sare si piper, insa noi nu mancam cu rantas asa ca inainte sa fie gata ciorba am bagat bulionul si am lasat ca dea un clocot dupa care am oprit focul.


Se poate servi cu smantana.


POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. interesanta reteta.presupun ca e si gustoasa !!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca l-am facut pe Cip sa manance el care zicea ca nu ii place iti dai seama ce buna a iesit:D

    RăspundețiȘtergere