23 februarie 2011

Ficatei de pui cu ceapa

Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 1 morcov mai mic
- 3 cepe potrivite
- 1 lingura vegeta
- 1 lingura oregano
- 2-3 linguri ulei de masline
- bulion


Preparare:

Ficatul de pui trebuie tinut in apa rece , in frigider, pana lasa tot sangele. In acest fel, isi va pierde gustul amarui si nu se va intari la prajit. In acest interval, apa se schimba de cateva ori, pana va ramane curata, fara sange. Ceapa o taiem marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mica si ii punem la calit in putin ulei. Nu trebuie sa folosim mai mult de 2-3 linguri de ulei, pentru ca ficatul si ceapa se vor fierbe in suc propriu.


Dupa ce ceapa si morcovul s-au inmuiat, aduagam ficatul (pe care in prealabil l-am scurs bine de apa), totul se face la foc mic.

Punem oregano, vegeta si bulionul si il lasam sa bolboroseasca incet cca 2 minute. Adaugam apa si mai lasam cam 15-20 minute pana ficatelul este fiert.

Se pot servi cu diferite garnituri si cu muraturi.


POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu