- 750 gr de faina
- 150 ml lapte
- 1 ou
- un cubulet de drojdie
- 1 lingura untura
Preparare:
Dizolvi drojdia in putin lapte cu o lingurita de zahar si amesteci cu putina faina. Lasi la crescut 30 de minute. Intr-un vas mai mare punem faina iar in mijlocul ei adaugam oul, untura, laptele si maiaua dupa care framantam energic pana obtinem un aluat omogen care sa se desprinda usor de pe marginile vasului.
Lasam aluatul la dospit pentru 30-40 minute. In timp ce dospeste aluatul facem umplutura de varza care o punem la calit in ulei si cand e aproape gata adaugam piper. Aluatul se portioneaza in bucati cit un mar si se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se intinde o foaie cu sucitorul si se pune varza in mijloc. Se aduna colturile placintei si mai intindem cu sucitorul peste avand grija sa nu o subtiem prea tare ca iasa umplutura.
Punem uleiul la incins si cand e gata bagam placintele si le lasam pana se rumenesc.
Se pot face si de post insa in loc de untura punem 2 linguri de ulei si fara ou.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu