6 aprilie 2011

Supa cu galuste de gris

Ingrediente:

- carne de pui (eu am pus aripi)

- 3 morcovi

- 1 patrunjel

- 1 pastarnac

- 3 oua

- 12 linguri gris sau 4 linguri de gris pentru fiecare ou pus

- condimente


Preparare:

Taie carnea in bucati, pune-o la fiert si aduna spuma. Imediat ce carnea nu mai face spuma adaugam legumele, morcovul l-am dat pe razatoarea mare iar patrunjelul si pastarnacul l-am taiat in bucati mari. Acopera si lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute. Cand carnea si legumele sunt bine fierte, scoatem patrunjelul si pastarnacul si potrivim supa de sare.


Acum trecem sa preparam galustele batem bine cu telul ouale intregi, apoi adauga in ploaie 12 linguri de gris si un praf de sare. Pune cu o lingurita aluatul de galuste in supa care clocoteste incet. Daca prima galusca pusa in supa se destrama, mai adauga putin gris in compozitia ramasa. Acopera oala si lasa galustele sa clocoteasca in supa inca 5 minute. Adauga patrunjel proaspat si stinge focul.


Pune peste supa jumatate de cana de apa rece, acopera si nu umbla la oala 30 de minute. Galustile se umfla si devin pufoase.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu