14 martie 2011

Tiramisu

Ingrediente:

- 1 cutie praf pentru prajituri Tiramisu

- 50 gr unt

- 3 oua

- 550ml lapte

- cafea

- esenta de rom


Preparare:

Praful pentru blat, ouale, esenta de rom, untul si 50 gr lapte se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde, pentru omogenizare si apoi timp de 3 minute, la viteza mare. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 cm, unsa si acoperita cu foaie de copt, apoi se introduce in cuptor.

In timp ce se coace blatul preparam crema. Intr-un vas se pune praful de crema cu 500ml lapte si se bate cu mixerul timp de 5 minute dupa care se lasa la frigider pana se asambleaza prajitura. Dupa ce s-a copt blatul si s-a racit se taie in 2 sau in 4 asa cum am facut eu. Se aseaza prima parte de blat pe o tava si se insiropeaza cu cafea sau cu sirop facut din 300ml lapte si 3 linguri de zahar. Se pune crema si alta bucata de blat si tot asa pana ce ultimul strat ramane unul de crema.


Deasupra se pudreaza cu cacao si se pastreaza la frigider cel putin 2 ore.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu