2 martie 2011

Tarta cu mere

Ingrediente:

Pentru aluat:

- 100 gr unt

- 100 gr zahar

- 120 gr faina

- 2 oua

Pentru umplutura:

- 3 mere

- 1 lamaie

- 50 gr zahar


Preparare:

Cureti merele de coaja, le tai jumatati si le scoti casuta semintelor. Jumatatile de mere le tai felii. Pui merele la fiert 5 minute in apa amestecata cu sucul de la lamaie si zaharul. Le scurgi si le lasi sa se raceasca.

Tai untul moale in bucati mici si il mixezi cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile si continui sa bati. Se pun albusurile batute spuma tare si se incorporeaza faina usor.

Torni aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt topit. Asezi merele pe aluat, si introducem forma la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute.

Lasi sa se raceasca in forma dupa care o tai. Noi am avut un mancator de seama si pana sa fac poza nu am mai avut la ce:))

POFTA BUNA!

2 comentarii: