9 aprilie 2011

Profiterol

Ingrediente:

- 1 cutie specialitati Profiterol

- 125 ml apa

- 85 gr margarina sau unt

- 2 oua

- 600 ml lapte


Preparare:

Se fierb 125 ml apa cu 65 g margarina sau unt, apoi se adauga praful pentru gogodele si se continua fierberea inca 2 minute la foc potrivit. Compozitia se ia de pe foc, se adauga un ou si se amesteca cu mixerul timp de 30 de secunde. Se adauga cel de-al doilea ou si se mai amesteca inca o jumatate de minut. Se lasa sa se raceasca 5 minute. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se formeaza 30-35 gogosele. Se introduc la cuptor timp de 30-40 minute. In primele 15 minute nu se deschide cuptorul.


Intr-un vas se pune praful pentru crema impreuna cu 400 ml lapte si se bate cu mixerul timp de 3 minute la viteza mare. Pentru sos se fierbe 200 ml lapte cu 20 gr margarina sau unt si se adauga fierbinte si treptat peste praful pentru sos.


Taiati gogselele pe jumatate si umpleti cu crema folosind un sprit sau o lingurita.


Se orneaza cu sosul si se pot servi cu inghetata sau frisca.


POFTA BUNA!

2 comentarii: