14 martie 2011

Pizza cu aluat crocant

Ingrediente:

- 150 ml apa calda

- 1/2 lingurita zahar tos

- 1/2 pliculet drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata)

- 300 g faina

-3 linguri ulei

- 1 lingurita sare.


Preparare:

Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda (din cele 150 ml) si zaharul, si se amesteca pana rezulta o pasta. Se acopera si se lasa pana ce drojdia face spuma la suprafata. Intr-un alt castron se pune faina, iar in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie (cel preparat mai sus), uleiul, sarea, restul de apa, si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic. Cand aluatul incepe si se leaga, se incepe si se framanta bine, dupa care se lasa deoparte, acoperit, sa dospeasca timp de 40-45 minute.


Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie (foarte subtire) de marimea si forma dorita. Eu am facut-o in tava de la cuptor si am pus pe aluat ulei de masline, salsa de pomodorro, chorizo de pamplona, ceapa, masline si mozzarella. Arata cam asa si e foarte buna.


POFTA BUNA!


Un comentariu: