- 150 ml apa calda
- 1/2 lingurita zahar tos
- 1/2 pliculet drojdie uscata (sau 12 g drojdie proaspata)
- 300 g faina
-3 linguri ulei
- 1 lingurita sare.
Preparare:
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda (din cele 150 ml) si zaharul, si se amesteca pana rezulta o pasta. Se acopera si se lasa pana ce drojdia face spuma la suprafata. Intr-un alt castron se pune faina, iar in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie (cel preparat mai sus), uleiul, sarea, restul de apa, si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic. Cand aluatul incepe si se leaga, se incepe si se framanta bine, dupa care se lasa deoparte, acoperit, sa dospeasca timp de 40-45 minute.
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie (foarte subtire) de marimea si forma dorita. Eu am facut-o in tava de la cuptor si am pus pe aluat ulei de masline, salsa de pomodorro, chorizo de pamplona, ceapa, masline si mozzarella. Arata cam asa si e foarte buna.
POFTA BUNA!
Arata super !
RăspundețiȘtergere