22 aprilie 2010

Cremă de zahăr ars

Ingrediente:

- 7-8 oua

- o cana de zahar + 150 gr de zahar

- 300-400 ml de lapte

- un plic de zahar vanilat

Preparare:

In primul rand, batem ouale ca pentru omleta, impreuna cu 150 gr de zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi diluam compozitia cu laptele caldut. Intr-o craticioara, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim si neaparat folosind o plita sub cratita. Se amesteca incontinuu, pentru a nu se lipi de vas. Cand zaharul e topit si caramelizat, se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija astfel incat sa caramelizam peretii vasului, apoi turnam in vas compozitia de oua. Dam la cuptor la foc mic, cca 15-20 de minute. Se testeaza cu scobitoare si se lasa 10-15 min la racit, apoi se rastoarna pe un platou.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu