14 martie 2011

Ficatei pane

Ingrediente:

- 500 gr ficat de pui

- 3 oua

- 6 linguri de faina

- sare

- piper

- ulei pt prajit


Preparare:

Se curata fiatul,se spala si se lasa la scurs de apa(eventual se tapeaza cu un servetel de bucatarie). Se condimenteaza cu sare si piper. Se bat 3-4 oua in functie de cantitatea de ficat,dupa care il dam prin ou batu si prin faina.


Se infierbanteaza bine ulei si se pune la prajit ,se da focul mai mic ca sa se poate praji bine ficatul in interior si se mai inteapa cu o furculita inaninte de al intoarce. Se intorace din cind in cind de pe o parte pe alta de 2-3 ori si il tot intepam intre timp un pic ca sa se faca bine dar asta la un foc medium.


Cind e gata se scoate pe un servetel sa se scurga si se poate servi cu cartofi prajiti/natur/salata sau cu mujdei de usturoi.


POFTA BUNA!

2 comentarii: