29 iunie 2011

Sirop de capsuni

Ingrediente:
- 4 kg capsuni
- 2 kg zahar
- 750 ml apa
- zeama de lamaie
- zahar vanilat

Mod de preparare:
Se curata capsunele de cozi si se spala bine, se taie in bucati. Se pune intr-un vas un strat de capsuni si peste ele unul de zahar, procedand la fel pana se pune intreaga cantitate de capsuni si zahar.


Se lasa sa stea 1 zi apoi se adauga apa si se pun intr-un vas la fiert circa 20 minute , se adauga zaharul vanilat si se mai lasa la fiert 20 minute la foc mic.
Pentru un gust deosebit se pot adauga si 2-3 coji de portocale. Se strecoara si se adauga zeama de lamaie. Pentru o cantitate mai mica de sirop, se injumatatesc cantitatile. se pune siropul fierbinte in sticle si se pastreaza la loc racoros. Capsunile le-am pus in borcane si sunt numai bune pentru clatite.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu