14 martie 2011

Mucenici moldovenesti

Ingrediente:

- 2 oua

-500 ml lapte

- 300 gr zahar

- esenta de rom

- 2 cuburi de drojdie

- faina cat cuprinde

Pentru sirop:

- 1 cana apa

- 1 cana zahar

Pentru decor:

- nuca de cocos sau nuca macinata

Preparare:

Dizolvi drojdia in putin lapte cu o lingurita de zahar si amesteci cu putina faina. Lasi la crescut 30 de minute. Amesteci maiaua cu restul ingredientelor si adaugi faina treptat pentru a obtine un aluat omogen. Lasi la crescut pana isi dubleaza volumul.

Formezi mucenicii, ii asezi intr-o tava unsa si mai lasi putin la crescut. Se introduc in cuptor pentru 45 de minute, pana se rumenesc frumos. Intre timp facem siropul.


Scoatem mucenicii din cuptor si ii ungem deasupra cu sirop (putem folosi si miere in loc de sirop) si presaram cu nuca de cocos sau nuca macinata.


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu