20 august 2011

Dulceata de caise

Ingrediente:

- 4 kg caise
- 2 kg zahar
- 2 plicuri gel fix 3:1

Preparare:

Caisele se spala, se rup in doua si se scot samburii.

Fructele le punem cu zaharul intr-o cratita mare si o lasam de pe o zi pe alta, eu am lasat doar 2 ore.

A doua zi sau dupa ce a trecut timpul de asteptare, se pune gel fixul dupa intructiunile de pe ambalaj iar dulceata de aseaza la foc iute si se amesteca pentru a se evita lipirea.

Se lasa 15 minute amestecand si inlaturand spuma. Apoi se micsoreaza focul si se lasa sa fiarba pana ce dulceata este legata.

Dulceata se pune calda in borcanele pregatite , se astupa si apoi se intorc borcanele cu gura in jos. Se lasa asa pana se racesc si apoi se duc in camara.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu