21 martie 2011

Chiftele cu sos de rosii

Ingrediente:

Pentru chiftele:

- 500 gr carne tocata

- 2 cartofi mai maricei

- 3 catei de usturoi

- 2 oua

- condimente


Pentru sos:

- 400 gr bulion

- 2 linguri faina

- mirodenii

- 1 lingura de zahar


Preparare:

Am inceput cu chiftelele pentru ca sosul se face la sfarsit. Am zdrobit usturoiul si cartofii i-am dat pe razatoarea mica. Amestecam carnea, condimentele, ouale, cartofii si usturoiul pana s-a omogenizat si s-au imprastiat uniform toate condimentele. Din compozitia de mai sus se fac chiftelute (marimea nu prea conteaza, cu cat le faceti mai mici cu atat se coc mai repede) si se prajesc in ulei. Cand s-au rumenit, se scot din tigaie si se lasa la scurs intr-un alt vas. Intre timp am inceput sa pregatesc sosul am pus intr-un vas mai mare uleiul si condimentele. Am pus vasul pe foc si, cand s-a incalzit uleiul, am turnat sucul de rosii. In momentul in care a inceput sa fiarba tot amestecul, am turnat faina cu apa (pentru ingrosare) folosind o sita pentru a evita cocoloasele si zaharul. Se pot servi si cu piure dar si doar asa.

POFTA BUNA!

2 comentarii: